Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

3.5.18

Θεσσαλονίκη: Με επιτυχία η ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Καμάρα

Με επιτυχία και μαζικότητα έγινε η σημερινή ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Καμάρα με τη συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών σχημάτων, κινηματικών πρωτοβουλιών, πολιτικών οργανώσεων και κινήσεων. Τη χαιρέτησαν οι εκπρόσωποι της Ε' ΕΛΜΕ και της ΒΙΟΜΕ από τα σωματεία. Μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης ενάντια σε πόλεμο, εθνικισμό και εκμετάλλευση ήταν ο χαιρετισμός που διαβάστηκε από το κόμμα Λέβιτσα (Αριστερά) από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και η ομιλία του αγωνιστή Τσετίν, εκπρόσωπου της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν. Ξεχωριστή στιγμή ο χαιρετισμός του στρατευμένου συνάδελφου με μήνυμα αγώνα ενάντια στον πόλεμο.

Ακουλούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Η κινητοποίηση ήταν μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-εργοδοσίας-ΕΕ-ΔΝΤ και δίνει δύναμη για την ανάπτυξη δράσης ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό και το ρατσισμό.

Μαζική ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ νωρίτερα στο άγαλμα Βενιζέλου από όπου ξεκίνησε διαδήλωση στους δρόμους της πόλης.. Η συγκέντρωση του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΕΚΘ και ΕΔΟΘ ήταν άμαζη και δεν πραγματοποιήθηκε πορεία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη μαζική κινητοποίηση:































Φωτογραφίες-βίντεο: Η. Σμήλιος, Χ. Αβραμίδης και Β. Πολίτου