Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

5.4.16

Αγων. Παρέμβαση Ε΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να μην επιτρέψει ο κλάδος στα νέα φερέφωνα του κυβερνητικού συνδικαλισμού να διαλύσουν την ΕΛΜΕ

Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 

Να μην επιτρέψει ο κλάδος στα νέα φερέφωνα
του κυβερνητικού συνδικαλισμού να διαλύσουν την ΕΛΜΕ

Η Αγωνιστική Παρέμβαση χαιρετίζει τους συναδέλφους από τα ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσαν οι πέντε ΕΛΜΕ την Παρασκευή 1/4 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για να διαμαρτυρηθούν για τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση στην τεχνική εκπαίδευση και για τη μη μισθολογική αναγνώριση  της υπηρεσίας των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα. Η αποφασιστική στάση των ΕΛΜΕ, η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και οι παρεμβάσεις των προέδρων και εκπροσώπων των ΕΛΜΕ  για τα δυσοίωνα μέτρα στους Διευθυντές και στους σχολικούς συμβούλους, ματαίωσαν τη φιέστα διαλόγου που οργάνωσε το υπουργείου με τη συμμετοχή εκπροσώπου του.
Με τη ματαίωση άλλης μιας φιέστας «εθνικού διαλόγου», τον οποίο προωθεί το υπουργείο για να διαμορφώσει το κατάλληλο κλίμα τετελεσμένων, ώστε να γίνουν αποδεκτές από τους εκπαιδευτικούς οι μνημονιακές αντιεκπαιδευτικές του δεσμεύσεις  ή τουλάχιστον να μη συναντήσουν τις μεγάλες διαμαρτυρίες του κλάδου, επιδιώκουμε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα, ότι τα μέτρα διάλυσης του δημόσιου σχολείου και της τεχνικής εκπαίδευσης δε θα περάσουν.
Η μόνη θλιβερή παραφωνία  στην υλοποίηση της κοινής απόφασης των ΕΛΜΕ η στάση της εκπροσώπου των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ, Στην αρχή προσπάθησε να αποτρέψει τη συμμετοχή των συναδέλφων της  Ε΄ ΕΛΜΕ στην παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια και αρνήθηκε να στείλει την κοινή ανακοίνωση των ΕΛΜΕ στα σχολεία. Στην παράσταση ήταν η μοναδική, η οποία και παρά την κατακραυγή που δέχθηκε, προσπάθησε  να αποτρέψει τις ΕΛΜΕ να καταγγείλουν την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της για τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που σχεδιάζουν και προωθούν. Σε όλες τις παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ ανοιχτά οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ της Ε΄ ΕΛΜΕ υποστηρίζουν τις θέσεις της κυβέρνησης και των διοικήσεων με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη στάση του αιρετού τους στο ΠΥΣΔΕ, ο οποίος στην πρόσφατη(31/3/2016) διαμαρτυρία των ΕΛΜΕ στη Δ/ση Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ οι ΕΛΜΕ απαιτούσαν την άμεση μισθολογική προσμέτρηση της υπηρεσίας των συναδέλφων που ήταν σε διαθεσιμότητα, όπως καθορίζει πρόσφατος νόμος, ζήτησε να απευθυνθούμε στο υπουργείο για νέα τροποποίηση του νόμου! Είναι φανερό ότι η στάση τους καθορίζεται από τον εναγκαλισμό τους με την κυβέρνηση και την πολιτικής της.

Οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ στην Ε΄ ΕΛΜΕ έχουν αναλάβει εργολαβικά την προώθηση του «εθνικού διαλόγου», για αυτό και επιδίδονται με βαρύγδουπες εκφράσεις σε μια πρωτοφανή  καταγγελιολογία ενάντια στον πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ, άλλων μελών των Παρεμβάσεων και στις ίδιες τις Παρεμβάσεις. Αυτή την πρακτική ακολούθησαν τον Ιανουάριο, αμέσως μετά τη ματαίωση της φιέστας διαλόγου από τα εκπαιδευτικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους που επιχείρησε να οργανώσει η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη, όταν κατήγγειλαν τον πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ για τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ στις κινητοποιήσεις, λέγοντας ψέματα ότι δεν είχε απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, το οποίο τη συγκεκριμένη απόφαση πήρε στην ίδια συνεδρίαση και για άλλα θέματα. Την ίδια πρακτική ακολουθούν  και τώρα, μετά τη ματαίωση από τις ΕΛΜΕ του νέου στημένου «διαλόγου», προχωρώντας σε άλλη μια ανυπόστατη καταγγελία του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ, τον οποίο και καταγγέλλουν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς ότι αυτός αποκλειστικά ενήργησε με πανώ, συνθήματα, τραμπουκισμούς, αποκλεισμούς!!! και δεν πραγματοποιήθηκε η φιέστα στην περιφέρεια, αποκρύπτοντας ότι συμμετείχαν όλοι οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ, μια σειρά μέλη των Δ.Σ. όλων των ΕΛΜΕ και πολλοί συνάδελφοι που με τις παρεμβάσεις τους κατήγγειλαν την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ για την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους.
Οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ στην Ε΄ ΕΛΜΕ δεν έχουν διδαχθεί από τους προκατόχους τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚ, τους  πρώτους διδάξαντες στα κόλπα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που εξαφανίστηκαν από τον συνδικαλιστικό χάρτη της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, αφού εκλέγουν ελάχιστους συνδικαλιστές στα Δ.Σ των  ΕΛΜΕ όλης της χώρας και κανέναν στην ΟΛΜΕ. Ούτε πήραν το μήνυμα των προηγούμενων  εκλογών στις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ συνολικά μειώθηκαν κατά 17.30% και έχουν ποσοστό μόλις 13,26%. Οι εκπρόσωποί τους στα Δ. Σ. από 11 μειώθηκαν στους 5. Ούτε διδάχθηκαν από τα αποτελέσματα προηγούμενης προσπάθειας σπίλωσης του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ πριν τις εκλογές για Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, το Δεκέμβριο του 2015 που τους οδήγησε σε  κατακόρυφη μείωση των ποσοστών τους. Κατήγγειλαν τότε πριν τις εκλογές με ψέματα τον πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ και την Αγωνιστική Παρέμβαση για τη διαμαρτυρία τους στη διοίκηση και στο ΠΥΣΔΕ σχετικά με παρατυπίες της διοίκησης και των αιρετών και ιδιαίτερα του αιρετού των ΣΥΝΕΚ στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών συναδέλφων της ειδικής αγωγής.
Οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον πολιτικό τους φορέα. επιδιώκουν την αδρανοποίηση του Δ.Σ. και των διαδικασιών του κλάδου, για αυτό παραπέμπουν όλα τα ζητήματα στην ΟΛΜΕ και στην ΑΔΕΔΥ. Είναι μια επιλογή που καταργεί κάθε αυτοτέλεια της λειτουργίας της ΕΛΜΕ ως πρωτοβάθμιου σωματείου και την μετατρέπει σε απλό διεκπεραιωτή των αποφάσεων της ΟΛΜΕ που έχει περιέλθει σε απραξία.  Έφτασαν στο σημείο  να μη ψηφίσουν την τελευταία απόφαση της ΕΛΜΕ για το προσφυγικό,  την οργάνωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Ειδομένης και  αντιπολεμικού συλλαλητηρίου και συναυλίας την Κυριακή 10/4, στην Θεσσαλονίκη.
Για τις Παρεμβάσεις και τους εκπροσώπους της στο Δ.Σ. η ουσιαστική λειτουργία της ΕΛΜΕ,  ως κύτταρο του συνδικαλιστικού κινήματος που θα έχει και λόγο και δράση, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και αυτό υπερασπίζονται με τη στάση τους.
.