Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

12.10.17

Παρεμβάσεις Δημοσίου: Πρόταση για τη συνέχιση και ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και την αντιλαϊκή επίθεση

Πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ για τη συνέχιση ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ  του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και την αντιλαϊκή επίθεση
(κατατέθηκε στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 6 Οκτώβρη)

Η πρώτη εικόνα που έρχεται από τους χώρους του δημοσίου επιβεβαιώνει την αποφασιστική συνέχιση της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση με εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά, παρά τον εκβιασμό της τροπολογίας Γεροβασίλη.
Ταυτόχρονα έρχονται καταγγελίες για σειρά αυθαιρεσιών, μεθοδεύσεων, εκβιασμών και απειλών από στελέχη υπηρεσιών που προσπαθούν με λυσσασμένο τρόπο να σπάσουν το απεργιακό ρεύμα και να αυξήσουν τα πενιχρά ποσοστά συμμετοχής των υπαλλήλων στην αξιολόγηση.
Η μάχη συνεχίζεται και πρέπει να ενταθεί από τη μεριά του συνδικαλιστικού κινήματος για να τονώσει την αυτοπεποίθηση των εργαζόμενων και των απεργών και να μην επιτρέψει πισωγύρισμα και αντιστροφή του κλίματος. Πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να συμβάλουμε ώστε να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το απεργιακό αγωνιστικό ρεύμα και να περάσει στην αντεπίθεση για το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου και την αποτροπή των προαπαιτούμενων μέτρων για την  αξιολόγηση.

1. H μαζικότατη συμμετοχή των υπαλλήλων στην απεργία έχει απονομιμοποιήσει πλήρως κάθε διαδικασία "αξιολόγησης" και έχει ενταφιάσει το νόμο Βερναρδάκη. Καταρρίπτει τους καταγέλαστους ισχυρισμούς της Γεροβασίλη ότι αντιδρά μόνο μια μικρή μερίδα συνδικαλιστών και αποδεικνύει ότι εκφράζεται μια βαθιά αντίθεση των εργαζόμενων τόσο στην αξιολόγηση όσο και στο συνολικότερο σχέδιο για αμφισβήτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και για αναδιάρθρωση του δημοσίου σε όφελος του κεφαλαίου και ενάντια στις λαϊκές ανάγκεςΠρέπει τώρα να μπει έντονα το αίτημα: πάρτε πίσω το νόμο Βερναρδάκη – Δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει η αξιολόγηση σε κανένα επίπεδο.
2. Για να ενισχύσουμε το απεργιακό ρεύμα και να κάμψουμε τις μεθοδεύσεις του υπουργείου και των διοικήσεων πρέπει τώρα να οργανώσουμε τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Συγκεκριμένα προτείνουμε:
  • Κάλεσμα για συνέχιση παντού  των μαζικών διαδικασιών - συνελεύσεων, περιοδειών στους χώρους δουλειάς, συσκέψεων και συγκεντρώσεων στελεχών κλπ.
  • Κάλεσμα για απόσυρση των συμπληρωμένων φύλλων αξιολόγησης όπου τυχόν αυτό έγινε.
  • Στήριξη και ανάδειξη της απεργίας για την υγεία στις 11/10, με κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση.
  • Συγκέντρωση δυνάμεων και νέα γενίκευση των κινητοποιήσεων στους χώρους δουλειάς την Πέμπτη 12/11 που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των εκθέσεων αξιολόγησης από τους Α αξιολογητές. Αποφασίζουμε στάση εργασίας από της 12 μέχρι τη λήξη της βάρδιας, πανελλαδικά, με κάλεσμα για συγκέντρωση και κινητοποίηση των εργαζόμενων σε κάθε χώρο δουλειάς, με καταλήψεις των γραφείων προσωπικού και του εμπιστευτικού πρωτοκόλλου ώστε να αποτρέψουμε την κατάθεση εκθέσεων αξιολόγησης από προϊστάμενους.
  • Συνέντευξη τύπου της ΑΔΕΔΥ την ίδια μέρα στις 2. 30 μμ στην πόρτα (περίβολο) του Υπουργείου ανασυγκρότησης, όπου μπορούν να έρχονται μετά από τις καταλήψεις των χώρων εργαζόμενοι και εκπρόσωποι από διάφορους χώρους και να ανακοινώνουν την συμμετοχή στο χώρο τους. Στόχος της συνέντευξης είναι να ανακοινώσει η  ΑΔΕΔΥ όλα τα στοιχεία από τη συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία αποχή. Να δηλώσει ότι καμιά νομιμοποίηση δεν έχει η αξιολόγηση από δω και πέρα χωρίς τη συμμετοχή των εργαζόμενων της βάσης που την απέρριψαν πλήρως και να ζητήσει την ακύρωση της όλης διαδικασίας και την απόσυρση του νόμου. Αν κρίνεται δυνατό ή καλύτερο μπορεί η συνέντευξη τύπου με τα χαρακτηριστικά και στο χώρο που είπαμε και με τη συμμετοχή εκπροσώπων ομοσπονδιών και σωματείων να γίνει νωρίτερα (πχ ή 11/10 σε συνδυασμό και συνεννόηση με το συλλαλητήριο για την Υγεία ή στις 10/10) προετοιμάζοντας τη μέρα κινητοποίησης με στάση εργασίας στις 12/10.
  • Θεωρούμε καθοριστικό να αποκαλύψουμε τη Γεροβασίλη η οποία προσπαθεί να συγκεντρώσει αξιολογήσεις και να παρουσιάσει τη υλοποίηση της αξιολόγησης της πλειοψηφίας ακόμα και μόνο με τις αξιολογήσεις των Δ/ντών. Πρέπει να έχουμε απονομιμοποιήσει πλήρως αυτό το σχέδιο από πριν προβάλλοντας την πραγματική εικόνα.
  • Τον καθορισμό ως μέρα πανυπαλληλικής 24ωρης απεργίας στις 23 Οκτώβρη με απεύθυνση και στον ιδιωτικό τομέα (θυμίζουμε ότι υπάρχει εξουσιοδότηση του ΓΣ για 24ωρη στο τέλος Οκτώβρη – επισημαίνουμε ότι συμπίπτει με την έλευση των θεσμών στην Αθήνα για τη συνέχιση των ελέγχων για τα προαπαιτούμενα) που είναι η καταληκτική μέρα για όλη τη διαδικασία της αξιολόγησης με συγκεντρώσεις και περιφρουρήσεις από το πρωί στους χώρους δουλειάς και συγκεντρώσεις στις 12 το μεσημέρι στις μεγάλες πόλεις για την ολοκληρωτική ακύρωση της αξιολόγησης στο τελευταίο στάδιο αλλά και την εκκίνηση των αγώνων ενάντια στα 113 προαπαιτούμενα και την ικανοποίηση των αναγκών και αιτημάτων μας :


1.      Ακύρωση  της διαδικασίας αξιολόγησης – απόσυρση του νόμου Βερναρδάκη
2.      Όχι στο νέο συνδικαλιστικό νόμο και την φαλκίδευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργίας. Κατάργηση της τοπολογίας Γεροβασίλη.
3.      Τέρμα στη 10 χρονη λιτότητα. Να ξεπαγώσει τώρα το μισθολόγιο με κάλυψη των απωλειών των μνημονιακών χρόνων. Επιστροφή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. Αφορολόγητο στις 12000. Όχι στους νέους κόφτες Μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας.
4.      ΜΟΝΙΜΟΙ διορισμοί σ όλο το δημόσιο για την εξασφάλιση των δημόσιων παροχών και υπηρεσιών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας σε όλες τις μορφές. Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου.
5.      Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων με αυξήσεις στις συντάξεις
6.      Αποτροπή της εκπαιδευτικής αντιδραστικής μεταρρύθμισης καθ υπόδειξη του ΟΟΣΑ και ΕΕ και της αντιδραστικής μεταρρύθμισης στην υγεία και στο δημόσιο – Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις πλευρών και της λειτουργίας του δημοσίου και της δημόσιας περιουσίας.
7.      Υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με κατοχύρωση των βασικών κοινωνικών αγαθών για όλους.
8.      Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Για τη διαγραφή - μη πληρωμή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ- κεφαλαίου και των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, για έξοδο από την ΟΝΕ, το Ευρώ και την ΕΕ, για την κατάργηση των μνημονιών, των εφαρμοστικών νόμων και των προαπαιτούμενων.
  
6/10/2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ